ماهدَشت شهری در استان البرز و جزو شهرستان کرج است که با جمعیت ۶۳۰۰۰ نفر و مساحت ۶۱۱۶/۷ هکتار در ۱۸ کیلومتری جنوب غربی کرج قرار دارد. ماهدشت بهخاطر آب و هوای خوش از دیر باز مورد توجه خاندان پهلوی قرار داشت و یکی از تفرجگاههای استان بودهاست که در حال حاضر با ۲۷۰۰۰ هکتار زمین کشاورزی یکی از قطبهای کشاورزی استان میباشد.
با وجود منطقهٔ صنعتی، ماهدشت از مناطق مستعد سرمایهگذاری شهرستان کرج میباشد. از نظر موقعیت جغرافیایی از موقعیت مطلوبی برخوردار است زیرا از یک طرف بر سر راه ترانزیت تهران، کرج و اشتهارد واقع شدهاست که این محور در ادامهٔ خود به استانهای قزوین، همدان، کرمانشاه و کردستان مرتبط است و از طرف دیگر محوری که از طریق شهریار به استان مرکزی متصل میگردد، از مجاورت این شهر میگذرد. این شهر در مجاورت فرودگاه پیام و منطقهٔ ویژه اقتصادی پیام واقع شدهاست.
بزرگترین مجتمع مسکونی شهر مجتمع اساتید که دارای ۴۸۰ واحد آپارتمان (۱۲ بلوک) میباشد در انتهای ماهدشت واقع شدهاست که در سال ۱۳۹۵ مورد بهرهبرداری قرار گرفت. دومین مجتمع مسکونی ماهدشت شهرک امام رضا میباشد که شامل ۳۰۰ واحد است و به لحاظ زمان ساخت در مدت ۱۵ ماه دارای رکورد در ایران میباشد.
ماهدشت داری دو درمانگاه شبانهروزی و یک بیمارستان و زایشگاه بیمارستان دکتر علی شریعتی، ۷ داروخانه (۲ شبانهروزی)، ۱ پمپ بنزین و گازوئیل و ۳ پمپ گاز CNG، کتابخانه و فرهنگسرا، استخر و ۳ سالن ورزشی و زمین چمن میباشد.
این شهر داری ۱۲ مدرسه ابتدایی، راهنمایی، دبیرستان و پیش دانشگاهی و دانشگاه پیام نور میباشد.
ماهدشت پیش از این مَردآباد و در زمان حکومت پهلوی، شاهدشت نام داشت. در سالهای اخیر با قرار گرفتن ماهدشت در استان البرز نام این شهر که قبلاً مردآباد بود، تغییر یافت و اکنون به نام ماهدشت خوانده میشود.
توسعه ادواری شهر ماهدشت
در سالهای اخیر كه رشد شهر نشینی در شهر ماهدشت شتاب بیشتری به خود گرفته است علاوه بر پر شدن فضاهای خالی ایجاد شده در مراحل قبلی توسعه مانند محله جدید الزهرا مجتمع های مسكونی و شهركهای تعاونی بویژه در محدوده شرقی شهر توسعه یافته و همچنان در حال توسعه روزافزون است.
شهر ماهدشت به عنوان یكی از شهرهای اقماری كرج كه در نتیجه قرار گرفتن در میدان جاذبه كرج و تهران بوجود آمد و شكل گرفت .سالهای سال روستایی كوچك در منطقه بوده است و تحول و تغیرات خاصی به خود ندیده بود و تنها در طی سالهای اخیر و دو دهه گذشته دچار رشد شتابان و لجام گسیخته ای شد.
هسته اولیه شهر ماهدشت در حول وحوش میدان اصلی جایی كه هنوز نشانه هایی از بافت روستایی سابق وجود دارد شكل گرفته است و در مراحل بعدی رشد و توسعه یافته است. توسعه بعدی در محدوده واقع در شمال غربی این میدان واقع در جنوب محله شهرداری فعلی صورت گرفته است.مرحله سوم توسعه در طرفین جاده بی بی سكینه از ابتدای میدان مركزی و همچنین غرب توسعه دوم انجام گردیده است. در مرحله بعدی تعدادی كارگاه ؛مرغداری و دامداری در داخل باغات و مزارع واقع در حد فاصل توسعه مرحله سوم و همچنین روستای حسین آباد (در طرفین جاده ماهدشت –اشتهارد ) احداث و به تبع آن واحد های مسكونی در مجاورت همین كارگاهها و دامداریها بصورت پراكنده احداث شده اند.
در سالهای اخیر نیز كه رشد شهر نشینی در شهر ماهدشت شتاب بیشتری به خود گرفته است علاوه بر پر شدن فضاهای خالی ایجاد شده در مراحل قبلی توسعه مانند محله جدید الزهرا مجتمعهای مسكونی و شهركهای تعاونی بویژه در محدوده شرقی شهر توسعه یافته و همچنان در حال توسعه روزافزون است.
اتفاقی که سالها برای کرج رخ داد و سایه نشینی پایتخت آن را در بسیاری از موارد عقب انداخت، اینک برای شهرهای اقماری آن در حال رخداد است و از آنجا که منطق و عقل می طلبد که اشتباهات دوباره تکرار نشود، توجه مناسب و تلاش در جهت به وجود آوردن زیرساخت های مناسب برای بهره برداری بهینه در ماهدشت، آینده ای آباد و بی نظیر به لحاظ اقتصادی را می تواند برای این شهر رقم زده و بسیاری از مهاجرت ها به کرج را به این منطقه هدایت کند.
بالا بردن سطح تجهیزات آموزشی و گسترش فضاهای آموزشی مناسب از قبیل مدرسه، موسسات آموزشی فرهنگی و دانشگاه، احداث پست برق در ماهدشت، حل مشکل روشنایی معابر و مسیرهای مواصلاتی این منطقه، بهبود آب کشاورزی و انتقال آب تصفیه خانه فاضلاب کرج جهت استفاده کشاورزان به این منطقه از جمله مواردی است که باید در دستور کار مسئولان بوده و بدان توجه کنند.
شهر ماهدشت در دشتهای غربی استان تهران در جنوب ارتفاعات رشته كوههای البرز واقع شده است. در محدوده شهر ماهدشت عارضه قابل توجهی دیده نمی شود و تنها عوارضی كه یكنواختی آنرا بهم می زند تپه ماهورهای واقع در شمال شهر است كه مرز میان ماهدشت و شهر كرج در محدوده مهر شهر و فرودگاه پیام بشمار میرود.